domingo, 24 de junio de 2012

Show must go on ... Vida Meva




Per alguns tant sols és una afició, una manera de diferent de gaudir del temps lliure, de fer cultura; per uns altres un futur camp professional, una forma de guanyar-se la vida. La qüestió és que les arts escèniques són quelcom que gaudeixo des de fa temps i m'ha despertat molt d’interès des de ben petit. Per aquest motiu, des del primer moment que vaig decidir escriure un guió vaig  tenir molt clar quin seria el projecte que tiraria endavant: un espectacle teatral.
La idea inicial era dur a terme un espectacle de titelles per a adults. Aquest és un camp poc explorat i l'equip estàvem disposats a fer-ho, començant des de zero, ideant un guió propi, creant els nostres propis titelles, l’escenografia... però ben aviat ens vàrem donar compte que un espectacle d’aquestes característiques requeria molt temps de preparació, motiu pel qual ens vam replantejar el projecte optant per un espectacle més senzill, enfocat a el públic infantil.
La intenció d’aquest segon projecte era crear un espectacle a partir de temes socials d’actualitat i que servis com a eina de pedagogia. L’essència d’aquest projecte neix a partir d’espectacles com “L’Avi Ramon” de la Cia. Teatre Nu, una nena que ens explica com el seu avi conviu amb la malaltia de l’alzheimer o “Marieta” de Cia. laVisual, la història sobre la tolerància i la homosexualitat. Molts espectacles infantils tendeixen últimament a convidar al petit espectador a reflexionar sobre el seu entorn i creia podia ser un procés molt interessant poder jugar amb l’educació i les arts escèniques. Ara bé, això implica també tenir un grau de visió pedagògica que considero que no tenia i per aquest motiu vaig desistir d’aquest projecte per no generar un producte que convides a fer reflexions errònies.
Finalment, estudiant la possibilitat de realitzar un curtmetratge a partir d’un guió propi, vaig veure que la història podia ser també representada dalt d’un escenari. El guió original es veuria obligat a ser ampliat per qüestions de durada però això era un repte. A més, aquest projecte oferia la possibilitat de fusionar tècniques dins un mateix projecte: la ficció gravada i les arts escèniques.
Així és com el nostre projecte...

...VIDA MEVA

VIDA MEVA és un projecte teatral multidisciplinari que fusiona diferents estils de comunicació audiovisual. L’espectacle es recolza en major part en la presència escènica dels tres actors protagonistes, però al llarg de la representació s’introdueixen de forma intercalada petits fragments audiovisuals projectats en un ciclorama i que serveixen com a continuació de les accions representades a l’escenari.Amb VIDA MEVA, volem reflectir tots els valors que pot arribar a transmetre l’amor d’una mare pel seu fill i la reciprocitat per part seva i com aquests sentiments poden persistir més enllà de la vida terrenal. D’altra banda, VIDA MEVA planteja, a partir de la relació entre els dos protagonistes, el conflicte que genera l’acceptació de l’orientació sexual d’una persona dins del seu entorn més proper.


L’espectacle

L’espectacle està interpretat per dos actors i una actriu que representen una parella homosexual i la mare d’un d’ells.
A VIDA MEVA, destaca l’aspecte visual i artístic, jugant amb la il·luminació i l’escenografia per tal de reforçar el missatge i l’element dramàtic de la història, que a la vegada es completa amb les projeccions audiovisuals sobre un ciclorama o similar a l’escenari.
A nivell escènic, es tracta d’un espectacle de format mitjà amb una escenografia composada de tres panells mòbils per donar un toc de dinamisme a l’escena.

Argument

A VIDA MEVA, una mare ens parla de com és el seu fill. És una mare orgullosa, feliç. Res la fa especial o destacar, només el fet de ser mare. Explica com és la seva relació amb el seu fill. Ella sempre està al seu costat i a més a més coneix com és el noi realment. Tot i que ell pensi que no; coneix els seus secrets, allò que ell creu que no sap ningú més que ell mateix: què està sortint amb un altre noi.
Un viatge de la mà dels personatges que ens demostrarà la dificultat que té conèixer-se i conèixer a qui més estimes; descobrir les veritats ocultes en cada ésser.
Aquesta història ens portarà a un món de sentiments, on les flors mostraran tot allò que les paraules no poden expressar.

Eric - Daiquiri de Fresa

No hay comentarios:

Publicar un comentario